Ugnsbakad lök

Ugnsbakad lök är billigt, enkelt och ett gott tillbehör till det mesta, speciellt till grillat. Tillaga med olivolja, salt och peppar så blir löken mjuk och får en härlig sötma. Det funkar med all sorts lök, här har jag blandat vanlig gul lök, schalottenlök, vitlök och rödlök. Passa på att använda färsk lök nu när det är i säsong!

Sätt ugnen på 225 grader. Beräkna 2 lökar per person. Behåll det innersta lagret av skal, halvera lökarna och lägg dem i en ugnsform med snittytan uppåt. Ringla över olivolja, strö över salt och lägg ev på lite rosmarin eller timjan. Skjuts in i ca 225 grader varm ugn i ca 35 minuter eller tills det doftar och ser himmelskt gott ut.

Kan förberedas innan och värmas på innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *