Vegansk portabelloburgare är ett supergott alternativ när det ska grillas. Den här burgaren serveras med avokado, fräsch bönröra och karamelliserad rödlök. Själva svampburgaren har smak av vitlök, olivolja och färska örter. Läckert!
Bönröra:
380 g kokta vita bönor
0,5 dl olivolja
1 tsk sambal oelek
Salt
några kvistar persilja
Karamelliserad lök:
2 rödlökar
2 msk rapsolja
0,5 tsk salt
1 msk balsamvinäger
Portabello:
4
portabellasvampar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
0,5 dl blandade hackade örter
Salt
Peppar
2 avokador
8 skivor surdegs- el hamburgerbröd
1 krispsallad
Börja
med bönröran. Mixa alla ingredienser. Smaka av med salt.
Tillaga den karamelliserade löken. Bryn löken på medelhög värme i olja i ca 15
min. Rör då och då. Tillsätt sockret och vinäger och ev lite vatten och låt
koka in.
Ta bort foten på portabellosvampen och hacka den och blanda med pressad vitlök,
olja och örter. Salta och peppra. Lägg hacket i svamparna.
Dela och kärna ur avokadon.
Grilla svamparna över indirekt värme ca 20 minuter eller tills de är mjuka rakt
igenom. Grilla avokadon över direkt värme och grilla bröden snabbt.
Servera burgarna med alla tillbehör.