Auberginerullar med halloumi och tomatsås

Ingredienser till 4 pers:


2 st auberginer
salt och peppar
olivolja
1 paket halloumiost
10 st soltorkade tomater i olivolja
1 kruka färsk basilika
1 dl riven västerbottensost


Tomatsås:
1 lök
1 vitlöksklyfta
1 msk balsamvinäger
1 burk tomatkross
1 tsk honung
salt och peppar

Skiva aubergine i 1/2 cm tunna skivor på längden och pensla med olivolja.
Salta och peppra. Grilla på bakplåtspappersklädd plåt några minuter i 200 grader. Skär halloumin i bitar och lägg en bit tillsammans med en soltorkad tomat och några basilikablad på varje aubergineskiva. Rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnssäker form. Hacka lök och vitlök fint. Fräs några minuter. Tillsätt balsamvinäger, tomatkross och honung. Låt koka någon minut. Salta och peppra. Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på västerbottensost. Gratinera ca 15 minuter i 225 grader. Lite pasta eller quinoa passar bra till.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *