Mazariner med syrenglasyr

Populär kondiskaka i eget kök! Ca 18 st

Mördeg:
5 dl vetemjöl
1,5 dl florsocker
200 g smör

Fyllning:
75 g smör
100 g sötmandel
3 bittermandlar
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 ägg
1 dl socker

Glasyr och garnering:
2 dl florsocker
ca 1,5 msk vatten
syrenblommor

Arbeta ihop ingredienserna till mördegen. Kavla eller tryck ut degen i välsmorda aluminiumformar eller engångsformar. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.
Smält smöret. Ta det från värmen. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda med vetemjölet och bakpulvret. Vispa ägg och socker poröst. Rör i mandelblandningen växelvis med smöret. Fördela mandelfyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen 15–20 min i 175 grader. Låt kallna helt i formarna.
Rör ihop glasyren och bred ut den på kakorna. Dekorera med syrenblommor eller andra ätliga blommor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *