Lätt räkcocktail

Här är en fräsch räckcocktail på lite grönt som fanns hemma för stunden. Rätten är lätt så till får det bli en lätt dryck av något slag, gärna ett torrt, krispigt, friskt, fräscht vitt vin. Varför inte en Sauvignon blanc eller kanske en Semillon.

1 squash
några gröna sparrisar
en näve sojabönor
1 grönt äpple
1 dl crème fraiche
en halv lime, saft och skal
lite salt el örtsalt
ev lite honung
1 tomat
handskalade räkor
lite gräslök eller dill

Tärna squashen, skär sparrisen i bitar och woka i lite smör eller olja och lite salt. Lägg i portionsskålar eller glas. Lägg i lite sojabönor eller gröna ärtor. Tärna äpple och fortsätt montera ihop cocktailen med en klick crème fraiche smaksatt av lite limeskal och honung. Toppa med räkor, tomat och kanske lite gräslök eller dill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *