Potatissufflé

Jag kom på att jag skulle göra potatissufflé häromdagen, tror att det är 30 år sedan jag åt det sist. Minns att vi skulle ta för oss bums efter att den tagits ut ur ugnen medan den var så där hög och fluffig. Så fort man börjar ta av den vill den sjunka ihop lite. Uteslut skinkan för vegetariskt alternativ alternativt blanda i lite soltorkad tomat.

4 port
1 liter potatismos
25 g smält smör
3 äggulor
ca 1 tsk salt
lite svartpeppar
2 dl Västerbottensost
100 g rökt skinka
3 äggvitor

Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop potatismoset med smör, äggulor, salt, peppar, ost och skinka. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i moset. Häll blandningen i smord ugnssäker form med raka kanter. Grädda i nedre delen av ugnen tills sufflén fått fin färg, ca 30 minuter. Servera med brynt smör och sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *