Beaumont, Bot Rivier, Sydafrika

Vårt andra vingårdsbesök idag var i Bot Rivier hos en charmig, kvalitetsmedveten liten producent, familjen Beaumont. Mycket inspirerande. De har fått många fina utmärkelser de senaste åren.

Vi provade:
Beaumont Chenin Blanc 2017. Ett fint exempel på en Chenin Blanc som ej lagrats på fat. Aromer av grön melon, gröna äpplen och päron. Fräsch päron- och äppelsmak.

Beaumont Constable House Shiraz Cab 2014. 56% Shiraz och 44% Cabernet Sauvignon. Medium kropp. Delikat!

Beaumont Pinotage 2014. Aromen är fruktig, plommon och röda bär. Smaken elegant frukt. Tanniner.

Beaumont Dangerfield Syrah 2014. 100% Syrah (eller Shiraz som man också säger) där man haft med druvans skal och även stjälk med för att få fram den tydliga karaktäristiska smaken av druvan. Fruktig, pepprig, kryddig. De säger själva att detta vin är ”Dangerously delicious” och vi kan bara hålla med. Vi kunde inte låta bli att köpa med oss lite hem 🙂

Beaumont Starboard NV (Port). Ett mycket unikt portvinsaktigt dessertvin från en blandning av fyra årgångar (2005, 2007, 2008 och 2009). Ett komplext, silkeslent, nötigt och fruktigt dessertvin. Smakar torkade fikon och plommon. Gudagott!

Efter den fantastiska provningen ute i det fria fick vi avnjuta en helt underbar lunch ute på gårdens terass med makalöst vacker utsikt. Gårdens prunkande trädgård full av blom, vattnet nedanför och långt bort i horisonten majsfält och berg. Så mycket gott och så mycket fint vi fått se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *