Hamilton Russel, Sydafrika

Idag har vi på förmiddagen besökt vingården Hamilton Russel, en av de absolut bästa vinproducenterna i vinområdet Hemel en Aarde ”Himmel-och-jord-dalen”. Ja, de är till och med en av Sydafrikas mest prestigefulla och renommerade vingårdar. Vinmakaren själv, Emil, tog emot oss och höll en otroligt intressant provning i källaren. Fina förmåner för sina anställda och vingården har bidragit till att barnen i området får gå i skola.

Vi började provningen med en Ashbourne 2016, Sauvignon Blanc 80% och Chardonnay 20%. Blandningen gör vinet mer komplext och runt. Riktigt trevligt!
Sedan provade vi Pinot Noir 2015 följt av Pinot Noir 2016. Här känner man mer tanniner i 2016, men också att 2016 är mer komplext än 2015. Riktigt bra!
Sedan provade vi Chardonnay 2015 följt av Chardonnay 2016. Här tyckte jag nog att den från 2015 var att föredra även om båda kom till sin rätt.

Måste bara säga, vinmakaren Emil, en sådan ödmjuk, duktig, trevlig kille, stor passion för sitt uppdrag. Så härligt att se och höra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *