Hjärtformat knäckebröd

Allt behöver inte vara sockersött som bjuds. Här är ett knaprigt och lättbakat knäckebröd med kummin, fänkål och anis. Sätt fram ett litet fat och låt gästerna njuta det med smör och flingsalt innan middagen. Trevlig gå-bort-present!

25 g jäst
2,5 dl vatten
1 tsk honung
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 tsk mald anis
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk brödkummin
1 msk linfrön
6-7 dl rågmjöl

Sätt ugnen på 250 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt honung, olja, salt, brödkryddor, linfrön och mjöl. Arbeta till en smidig men fast deg, ca 5 min i maskin eller ca 8 min för hand.
Dela degen i tre delar. Kavla ut tunt på mjölat bakbord. Nagga med en kruskavel eller gaffel. Stansa ut portionsbröd med pepparkaksformar, gärna hjärtform, eller skär i bitar i önskad form. Lägg på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 7–9 min. Låt kallna utan duk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *