Havtornsglögg

En annorlunda och spännande knallgul glögg med fräsch sötsyrlig smak! Kan serveras med eller utan alkohol.

250 g frysta havtorn (finns i välsorterade butiker)
1,5 dl socker
2 dl vatten
1 påse glöggkryddor (eller ha i en bit ingefära, några kanelstänger och några kryddnejlikor)
5 dl äppelmust
ev lite vodka
dekorera med lite havtorn

Koka upp vatten och strösocker tillsammans med glöggkryddorna. Låt stå 1 timme så att smakerna i kryddorna gör av sig. Sila bort kryddorna.
Mixa havtornen och passera genom sil för att få bort kärnorna. Blanda den kryddiga sockerlagen med råsaften av havtorn och koka upp. Häll på äppelmust och ev en skvätt vodka. Värm glöggen och servera den varm i glas med havtorn i.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *