Vit chokladfugde med lingonpulver

Fudge med ljuvliga smaker från grädde, vit choklad och honung i kombination med syrligt lingonpulver. Makalöst gott! Riktigt knallrött lingonpulver finns i hälsobutiker och i välsorterade mataffärer. Jag har gjort eget lingonpulver genom att torka lingon i varmluftsugn ett par timmar på låg värme och sedan pulveriserat dem i matberedare. Pulvret blev mörkrött då jag använt ordentligt mogna, mörkröda lingon.

Ca 30 bitar
1 dl vispgrädde
3 dl socker
100 g smör
1 msk honung
100 g vit choklad
0,5 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
3 msk lingonpulver

Blanda grädde, socker, smör och honung i en kastrull. Koka under omrörning till en tjock och glansig smet. Håll koll på temperaturen. Smeten är klar vid 125°grader. Ta bort kastrullen från plattan och låt blandningen svalna lite innan du rör ner den vita chokladen. Häll upp fudgen i bakplåtspappersklädd form, ca 12×12 cm. Pudra över ett tjockt lager med lingonpulver. Låt kallna innan du skär upp i bitar. Förvara svalt i en burk med tättslutande lock.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *