Provning och lunch på Seresin

Vi är i det berömda vindistriktet Marlborough som är mest känt för sina viner framställda på Sauvignon Blanc. Denna soliga, härliga förmiddagen besökte vi den biodynamiska gården Seresin där vi fick en mycket intressant guidning på vingården där pärlhönsen går och pickar mellan rankorna och där fåren går och betar gräset mellan vinraderna och samtidigt berikar marken med gödsel.
Vi började med en fin Rosé fr 2016. Sedan en Sauvignon Blanc 2015 (90% Sauvignon Blanc, 10% Semillion). Bra matvin, gräsigt, vinner på att luftas.
Sedan mitt favoritvin på denna gård, Pinot Gris 2015. Mycket angenäm doft, bra balans, syra, elegant frukt. Sedan en Chardonnay fr 2014. Angenäm doft, inte för mycket ek trots lagring på fat 11 månader. Fin syra. Skulle göra sig bra till en krämig pastarätt. Drickklar.
Det femte vinet var en Pinot Noir 2012. Ljuvlig doft, ofiltrerad, 15 mån på ekfat, 8-10 år på butelj, inte så fruktigt, fin syra, Borgogneaktigt, lång eftersmak. Till lunchen som var långbakat lamm (20 timmar) serverades en Pinot Noir 2014 som inte skilde sig så mycket från den Pinot Noir från 2012. Mycket gott!
Sist men inte minst fick vi prova en Riesling fr 2012 som var lagrad 5 månader på franska ekfat. Halvtorrt, 25 g socker tillsatt. Mycket bra till ost, kex och fruktbrickan vi fick. Kan köpas i Sverige via Wicked Wine.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *