Provning och middag på Highfield TerraVin

Efter en fin dag i gästvänliga Wellington åkte vi färja över till Picton, Nya Zeeland. Väl framme på Sydön åkte vi till vingården Highfield TerraVin, Bleinhem, med en enastående utsikt över Marlborough. Vi provade fantastiska viner, först Elstree Cuvée Brut 2010, 50% Chardonnay och 50% Pinot Noir. Angenäm doft och mycket god, lite citrus, bra balans och lång eftersmak.
Sedan TerraVin Sauvignon Blanc 2013, 100% Sauvignon Blanc. Ljus i färgen, fräsch, en touch av citrus, fänkål och blom. Torr. Lång eftersmak. Passade bra till förrätten vi fick.
Tredje vinet var Highfield Pinot Noir 2013, 100% Pinot Noir, lagrat 12 månader på ekfat. Silkeslen i munnen, körsbär, plommon, välutvecklade tanniner, elegant textur, lång eftersmak.

Vi serverades en härlig 3-rätters
Förrätt: Tre smakprov bestående av rökt snappermousse på crostini, halstrad pilgrimsmussla med fänkålspuré och brusschetta med tomat och basilika.
Huvudrätt: Vit fisk med tomat och fänkålsragu, örtolja och rosmarinbakad potatis.
Dessert: Limesemifreddo med färska bär och pistagenötter.

Till desserten serverades ett mycket trevligt dessertvin på Pinot Gris.

Bild på huvudrätten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *