Pumpasoppa

Ska du dekorera en pumpa till Allhelgona? Ta vara på fruktköttet och gör t ex soppa!

200 g pumpa
200 g morötter
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 msk tomatpuré
1 krm kajennpeppar eller 1 torkad röd chili
salt och svartpeppar
2 dl matlagningsyoghurt och ev lite grädde

Skala och hacka lök, vitlök, pumpa och morötter. Lägg i en kastrull och koka upp med vatten och buljong. Låt sjuda under lock 15 minuter. Mixa med stavmixer direkt i kastrullen. Tillsätt tomatpuré och kajennpeppar till önskad hetta. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt yoghurt och grädde. Sjud någon minut. Servera gärna chips av lufttorkad skinka till soppan och strö över lite rostade pumpafrön.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *