Lönnrosor – fin bukett av höstgula lönnlöv

Ha en pysselstund med familj eller vänner. Gör en fin bukett av höstlöv! Det är ganska enkelt. Man behöver faktiskt inte vara så petigt noga. Det blir vackert ändå. Man behöver vackra lönnlöv, tråd och en sax att klippa av tråden med. Rosorna görs av några lönnlöv som viks och rullas. Jag använde åtta, nio löv till varje ros. Spara några löv att arrangera runt om rosorna till en vacker bukett. Trevlig ge-bort-bukett! Håller länge gör den också 😉

Gör så här:
Plocka en rejäl bunt med lönnlöv i olika storlekar och färger.
Vik ett litet lönnlöv som blir till den innersta knoppen på rosen genom att rulla lövet runt sig själv med stjälken nedåt. Rulla ett lite större löv runt knoppen där skarven på det innersta lövet börjar och tryck ner toppen på rosen något.
Fortsätt sedan att bygga på rosen genom att rulla fler och fler löv som är lite större runt rosknoppen. Rulla löven inte för tajt, men ändå så att det håller ihop.
Nu är rosens innersta del klar och du kan börja fylla ut med kronblad på rosen. Använd nu större lönnlöv som du viker in den översta toppen på innan du rullar runt rosen. Använd gärna löv i olika skiftande höstfärger och lägg dem lite lösare omlott för att efterlikna kronbladen på en riktig ros.
När du fått den form och storlek som du önskar på rosen knyter du ett snöre eller gummiband runt roten på rosen, precis under själva blomman så att det hela håller ihop. Klipp sedan av lönnlövens stjälkar under rosen. Om du vill kan du även lägga med några kvistar blåbärsris i buketten.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *