Lövbiffsrullader av älg, skogssvamp och blåbärsrisotto

I år har det verkligen varit gott om bär, så för den som haft tid och intresse har verkligen kunnat fylla frysen med skogens läckerheter. Själv har jag inte hunnit plocka så mycket i år, men lite blev det i alla fall. Här är recept på blåbärsrisotto med lövbiff för 4 personer.

Blåbärsrisotto
3 dl avorioris
2 msk rapsolja
2 dl rött vin
3 dl koncentrerad blåbärsdryck
2 dl vatten
2 msk honung
2 kryddnejlikor
1 stjärnanis
saften av en halv citron
salt och peppar
1 dl blåbär

Fräs riset glansigt i olja i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt vinet, låt koka in. Rör om hela tiden. Koka upp alla andra ingredienser utom blåbären i en annan kastrull och späd med lite i taget i riset. Rör om ofta och sänk värmen. Risotton ska bli lös, med en kärna i riset som ger ett visst tuggmotstånd. Vänd mot slutet ner 1 msk raps- eller olivolja och blåbär. Rör om väl och servera med lövbiffsrullader och svamp.

Lövbiffsrullader
8 skivor lövbiff av älg alt. nötkött
200 g färskost
2 dl vispgrädde
1 lök
5 dl skogssvamp, gärna Karljohan
1 msk soja
1 msk viltfond
salt och peppar
persilja
smör att steka i

Lägg lite ost, salt och peppar på varje lövbiff och rulla hårt ihop och fäst med tandpetare. Bryn rulladerna i smör. Hacka svamp och lök och fräs i en annan panna. Häll grädde, soja och fond över rulladerna och låt puttra. Späd ev med lite vatten. Smaka av med salt och peppar. Vänd runt rulladerna med jämna mellanrum. Lägg i svampen och klipp över persilja. Servera med blåbärsrisotto.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *