Smörgåstårta med kyckling och bacon

I förrgår förberedde jag denna läckra smörgåstårta som fick dra över natten till igår då den dekorerades. Vi tog med den till några goda vänner och bjöd dem på lunch. Jag brukar ha med mango i dekorationen, men igår blev det mest druvor. Gott hur som!

Fyllning:
Fibertoast, ca 12 skivor (gör en fyrkantig tårta eller skär och pussla ihop bröden till runda bottnar
1 grillad kyckling
2 paket bacon
2 syrliga äpplen
1 rödlök
1 dl hackad basilika
1 msk majonnäs
300 g philadelphiaost
3 dl turkiskt yoghurt
2 tsk sambal oelek
100 g messmör
Salt och peppar

Garnering:
Tunt skivad kalkon (rosor)
Ärtskott
Miniplommontomat
Vindruvor
Mango

Knaperstek bacon och låt rinna av och kallna. Hacka allt smått och blanda ihop fyllningen. Kantskär bröden. Bred på ett tunt lager smör (som förhindrar att brödet blir soggigt).

Fördela fyllning mellan brödlagren och se till att brödskarvarna hamnar omlott. Bred fyllning runt om och över tårtan. Täck med plastfolie och kyl, gärna över natten.

Nu kommer det roligaste! Garnera tårtan och servera!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *