Rödbetsbiffar

Så härligt att få frossa i nyskördade rotsaker. Ser att de inte kostar mer än 3 kr per kilo i affären för tillfället, så passa på!

4-6 port:
500 g rödbetor
200 g riven ost, gärna halloumi
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 citron, både saft och skal
1 förp vita bönor eller kikärtor(ca 400 g)
2 tsk salt
1-2 dl hackad mandel
1-2 dl hackad bladpersilja
1 dl havregryn eller mer om det behövs
lite färsk eller torkad chili (1 tsk sambal oelek går också bra)

Skala och riv råa rödbetor. Riv ost. Skala och hacka lök och vitlök smått. Mosa bönor/kikärtor grovt. Hacka mandel och persilja. Raspa det gula citronskalet och pressa ur citronsaften. Blanda ihop allt till en smet. Låt stå kallt, gärna från morgon till kväll eller över natten till nästa dag.
Forma smeten till biffar och stek i rikligt med smör eller olja på låg- till medelvärme tills de fått krispig yta, ca 5 minuter per sida. Servera t ex med matig sallad, nybakat bröd och en god kall sås. Annat gott serveringsförslag är t ex stekt potatis, coleslaw och fruktig sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *