Zucchinirullader med kalvfärs och tomatsås

Idag får det bli en somrig rätt med köttfärs!

4 port
2–3 zucchini, sköljda och skurna i långa skivor, ca 5 mm, på längden
Raps- eller olivolja till stekning
Salt och peppar

Fyllning:
2 Hackade schalottenlökar
300 g kalv- eller nötfärs
1 dl havregryn
1 ägg
1 dl riven Västerbottensost
1 msk solrosfrön
1 msk finhackad persilja
50 g finhackad rökt skinka
salt och peppar

Tomatsås:
2 msk raps- eller olivolja
1 charlottenlök
1 vitlöksklyfta
en liten bit av en torkad chili, eller en halv färsk
400 g krossade tomater
1 msk hackad färsk basilika
en nypa salt
en liten nypa socker
ev tandpetare

Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg zucchiniskivorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olja. Salta och peppra. Ugnsstek skivorna tills de mjuknat men fortfarande är spänstiga.
Blanda ingredienserna till fyllningen. Lägg en klick fyllning längst ut på zucchiniskivorna och rulla ihop dem. Fäst ev med tandpetare eller lägg dem med skarvsidan nedåt i en smord ugnsform. Sätt in i ugnen ca 20-25 minuter.
Koka under tiden tomatsåsen (och lite ris eller pasta). Fräs lök, vitlök och chili några minuter utan att de tar färg. Tillsätt tomater, basilika, salt och en knivsudd socker. Låt småkoka 15 minuter.
Servera zucchinirulladerna med tomatsås, pasta och lite sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *