Paprikasoppa med färskostkräm, rostade frön och varma mackor

Varför gör man inte soppa oftare? Det är ju en så genialisk rätt – värmande, näringsrik, enkel att göra och blir för det mesta gott. Här är en soppa gjord på paprika, morot, rödbeta och tomat. Till soppan serveras en örtig färskostkräm, rostade solrosfrön och varma mackor med massor av ost!

4 port:
1 lök
1 morot
1 rödbeta
1 msk smör eller olja
4 röda paprikor
7 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl passerade tomater
en liten bit av en torkad chili
salt och peppar

Färskostkräm:
2 dl naturell färskost
1 msk hackad persilja
Italiensk salladskrydda efter tycke och smak

Skala och hacka lök, morot, rödbeta. Fräs i kastrull i lite smör eller olja. Dela, kärna ur och tärna paprika. Tillsätt paprika, vatten, buljong, tomat och chili. Sjud några minuter. Mixa slät. Smaka av med salt och peppar.

Blanda färskost, persilja och krydda.

Servera soppan med en stor klick färskostkräm, gärna lite rostade solrosfrön och varma mackor med mycket ost. Krydda gärna de varma mackorna med gräslök, färsk timjan eller rosmarin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *