Spätta med broccolimos

Vilken härlig söndag! Varmt, soligt och inte en vindpust. Vi passade på att sitta ute och luncha på altanen. Ofta brukar vi bara slänga i oss en yoghurttallrik till lunch på helgen, men idag svängde vi snabbt ihop lite broccolimos och smörstekte rödspätta. Vi gjorde ingen sås men i stället hade vi rejält med smör och grädde i moset. Kanongott!

4 port:
600 g mjölig potatis
1-2 dl grädde
en stor klick smör
salt och peppar
300 g tinad broccoli från frysen

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, tillsätt broccolin i slutet av koktiden. Häll av vattnet och tillsätt salt, vitpeppar, smör, grädde efter tycke och smak och rör till ett jämnt och klumpfritt mos (kör snabbt med mixern om broccolistjälkarna bråkar).

800 gr rödspätta
salt & peppar
några msk polenta (eller mjöl eller mannagryn)
smör att steka i

Tina fisken och torka av den väl (dutta torrt med hushållspapper).
Salta, peppra och vänd fisken i paneringen och stek den i smör i en stekpanna ett par minuter per sida.
Servera med potatis- och broccolimos och lite grönt. Garnera ev med några räkor och lite citron.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *