Chokladbollar

Chokladbollar är en klassiker sedan länge. De är enkla att göra och gillas av de flesta. Vill man kan man variera med nya smaksättningar. Här har jag rört ihop en chokladsmet på klassiskt vis förutom att jag droppat i lite, lite punch och bytt ut lite av det vanliga sockret mot sirap. Kokosen är rosafärgad av råsaft från några hallon. Detta räcker till 25 små bollar. Fast jag skulle bara få ut ca 6 stycken av samma mängd då jag gjort dem bra mycket större än golfbollar. Då förstår ni att jag dubblat receptet ett antal gånger. Jag har nämligen rullat massor, massor av bollar eftersom de skall ingå i menyn på Nolia Trädgårdsmässa som är i helgen. Då är Sörmjöle Bryggcafé där och säljer allt från småkakor till stora rotsaksbröd med olika fyllningar.

3 dl havregryn
100 g smör
1 dl socker (lite mindre)
1 msk ljus sirap
några droppar punch
ev några saltkorn
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 msk starkt kaffe

Bara att röra ihop och rulla till bollar i valfri storlek.

Garnering: kokos eller pärlsocker. Vill man kan man färga med lite råsaft av något färgstarkt bär eller varför inte av lite rödbeta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *