Westlins frestelse

Det finns ju Janssons med ansjovis, Karlssons med köttfärs, Svenssons med skinka och Bengtssons med böckling och en massa andra goda varianter, så här kommer nu Westlins frestelse med både köttfärs, rotsaker och soltorkade tomater. Allt i ett! Mycket smak!

5 potatisar
2 morötter
2-4 jordärtskockor
100 g broccoli
2 lök
2 msk smör
500 g köttfärs
4 tsk dijonsenap
4 msk soja
3 dl grädde
12 soltorkade tomater
salt och peppar
2 dl riven Västerbottensost
några minitomater

Skala och skiva potatis, morötter och jordärtskockor. Dela broccolin i bitar. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och hacka löken och fräs den i smöret, tillsätt köttfärsen och stek till en smulig röra. Blanda i senap, soja, grädde, soltorkade tomater och hälften av osten. Varva potatis och köttfärs i en ugnssäker form. Strö resten av osten och fördela ut tomaterna. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter tills potatisen känns mjuk. Servera lite grönsallad till.

TIPS: Om du förkokar de skivade rotsakerna medan du fräser löken och det övriga så behöver denna rätt bara gratineras ca 15 minuter i ugnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *