Matmuffins med fetaost och soltorkade tomater

Sportlov och härliga vinterdagar. Efter en tur i skidspåren, slalom- eller pulkabacken vill man gärna ta en paus i en glänta eller mot en solvägg och plocka fram något gott. Som alla vet smakar mat bäst i det fria. Ta förslagsvis med en lättdrucken, värmande buljong eller din favoritsoppa i termos och bjud på matiga muffins till.

Ca 12 st:
12 soltorkade tomater
1 msk olivolja
salt
peppar
2 dl fryst bladspenat, tinad
150 g feta eller getost
1 dl kärnfria oliver
4 dl vetemjöl
0,5 dl kruskakli
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
3 ägg
3 msk olivolja
2 dl turkisk yoghurt eller havregrädde

Skär eller klipp tomaterna i småbitar. Krama ur all vätska ur spenaten och hacka den grovt. Skär fetaosten i små tärningar. Låt oliverna rinna av. Sätt ugnen på 225 grader. Placera dubbla muffinsformar på en plåt. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Blanda ihop ägg, olivolja och yoghurt i en stor bunke, använd gärna elvisp. Vänd ner mjölblandningen och arbeta ihop till en tjock smet. Vänd försiktigt ner tomater, spenat, fetaost och oliver. Fördela smeten i muffinsformarna. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20 min.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *