Macaroni Cheese

Har ni sportlov och varit ute och rört på er hela dagen? Då är det gott med en läcker pastarätt. Här är en amerikansk macaroni cheese fast istället för cheddar och parmesanost är här en makaronpudding med västerbottensost. Godare än originalet!

4 portioner
1 msk smör
2 msk mjöl
2 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 dl grädde
ca 300 g idealmakaroner
2 tomater
150 g riven Västerbottensost
1 tsk Worcestershiresås eller HP-sås
lite riven muskotnöt
salt & peppar
2 brödskivor skurna i små tärningar
2 msk smör

Koka pastan i saltat vatten en minut kortare tid än angivet.
Smält smör, rör i mjöl och fräs under omrörning. Hacka vitlöken och fräs en stund utan att det börjar få färg. Späd med vatten och grädde, koka upp såsen, rör om då och då.
Hacka tomaterna. Rör ner pasta, tomater, ost och Worcestershiresås.
Smaka av med riven muskotnöt, salt och peppar. Är blandningen för tjock, späd med lite vatten. Häll allt i en smord ugnsfast form eller i 4 ugnsfasta portionsformar och gratinera 30 minuter i 225 grader.
Stek brödtärningarna i smör tills de fått fin färg. Strö brödtärningarna över makaronpuddingen. Servera med en sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *