Hemgjorda grönkålschips

Det är inte bara kring jul det finns svart- och grönkål i butikshyllorna, utan det finns nu också. Så roligt, för man kan ju göra så mycket gott av det. Köp hem och rosta och ha som snacks till kvällen.

Grön- eller svartkål
2 msk olivolja
Salt eller örtsalt
Ev lite honung

Skölj kålen och repa den. Vänd runt i en bunke med olja, salt och ev lite honung. Lägg på plåt med bakplatspapper. Rosta i ugnen, ca 20 minuter i 175 grader. Kålen ska vara lätt, krispig och fortfarande grön. Förbluffande gott snacks! Få kalorier men mycket godare än köpechips!
Många är skeptiska när de hör ordet ”grönkålschips” men när man väl låter sig smaka är man fast, men det gör ju inget för det är bara nyttigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *