Spenat- & chèvrelasagne toppad med den prisade Västerbottensosten

Ett gott pastarecept till en fredagskväll. Välj ett rött vin som inte är allt för strävt och som matchar denna pastarätt eller ett vitt fylligt med fatkaraktär, som gör sig bra till den gratinerade västerbottensosten.

Ingredienser till 4 pers:
1 paket fryst bladspenat (250 g)
1 stor gul lök
1 msk olivolja
ca 150 g chèvre
2 dl grädde
3 dl vatten
12 soltorkade tomater
1 tsk torkad basilika (eller ännu hellre, några kvistar färsk)
1 paket färska lasagneplattor, 200 g
salt och peppar
önskad mängd riven västerbottensost

Tina och krama ur spenaten. Skala och hacka löken. Fräs lök och spenat i olivolja. Salta och peppra. Mixa chèvre, vatten, grädde och soltorkade tomater med stavmixer. Krydda med basilika salt och svartpeppar. Varva ostsås, spenatröra och lasagneplattor i en gratängform. Toppa med önskad mängd västerbottensost. Sätt in i mitten av ugnen ca 35 minuter i 200 grader. Servera med morotssallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *