Gryta med strimlat fläskkött, senap och selleri

Idag fick det bli en enkel vardagsgryta med fläskschnitzel, fransk senap och blekselleri. Jag skojar inte om jag säger att det är 20 år sedan vi hade detta på middagsbordet sist. Jag var lite nyfiken på om vi uppskattar grytan lika mycket nu som då, och ja, är man förtjust i selleri så är det gott, och nej, gillar man inte selleri så funkar det inte! Vi har båda åsikterna i familjen. För den som vill, servera med blomkålsris och lite grönt.
 
Till 4 pers:
600 g skinkstek eller fläskschnitzel
1 gul lök
4 stjälkar blekselleri
lite smör att steka i
1 köttbuljongtärning
2-3 msk senap
1 dl vitt vin
1 dl vatten
ev lite maizena
0,5 dl gräslök, salladslök eller purjo
2 dl crème fraiche eller grädde
Salt och peppar
 
Strimla köttet och bryn det i en gryta. Hacka sellerin i bitar och lägg i grytan. Blanda i resten av ingredienserna och låt småputtra 20-30 minuter. Gör under tiden iordning lite sallad och sist blomkålsris.
 
Blomkålsris gör du i ett nafs genom att riva ett stort blomkålshuvud på den grövsta sidan av rivjärnet. Släpp sedan ner i kokande lättsaltat vatten några sekunder. Häll av i durkslag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *