Hallonmoussetårta

Plocka fram finporslinet och överraska mamma på söndag!
Bjud på en oemotståndligt god hallonmoussetårta på chokladbotten toppad med bär.

Botten (kladdkaka):
200 g smör
2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
0,5 kryddmått salt
4 tsk vaniljsocker
1 dl kakao

Gör så här:
Smält smöret i en kastrull. Rör ner alla ingredienser i det smälta smöret. Häll i en springform och grädda i nedre delen av ugnen ca 15-20 minuter i 175 grader. Låt svalna.

Hallonmousse:
250 g hallon
2 äggvitor
1 dl socker
4 gelatinblad
2 dl vispgrädde
1 msk konjak eller calvados

Gör så här:
Mosa hallonen i en sil för att få bort kärnorna. Lägg gelatinblad i vatten några minuter. Vispa äggvitor och socker till en marängsmet. Vispa grädden för sig.
Krama ur och smält gelatinbladen. Blanda de passerade hallonen med gelatin och konjak. Vänd ner marängsmeten och till sist grädden. Häll blandningen över kakbottnen. Täck över och ställ i kylskåp några timmar eller över natten. Dekorera med en hög av bär innan servering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *