Internationella burgardagen

Orientburgare

Den här burgaren tävlade jag med när Max Hamburgerrestauranger arrangerade Hamburger-SM för första gången. De ville få in spännande och hälsosamma recept. Min burgare gick till final men nådde inte hela vägen fram. Per Morberg bedömde att hummus inte hörde hemma på en burgare, och jag som hade en rejäl klick på bottenbrödet. Detta var år 2007. Nu, 2016 kanske Orientburgaren är mer rätt.

Gör så här:
Välj en fetare nötfärs, gärna av högrev eller använd lammfärs. Forma köttet till burgare utan att hantera det för mycket. Grilla burgare, aubergineskivor och halloumiost. Montera ihop bröd (gärna hembakat, men köpt går också bra) med en rejäl klick hummus, lite sallad, silverlök, tomat, grillad saftig högrevsburgare, grillad aubergine och en tjock skiva grillad halloumi. Droppa på lite honung. Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *