Rödbetsgnocchi

800 g mjölig potatis
200 g rödbetor
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk salt

Koka potatisen och rödbetorna oskalade så att stärkelsen skall stanna kvar. Rödbetorna behöver nästan dubbel så lång koktid som potatisen. Skala och pressa potatis och rödbetor. Rör ner ägg, mjöl och salt. Blanda ihop till en deg.

Forma degen till fingertjocka rullar på mjölat bakbord. Skär av pyttesmå bullar, ca 2 cm, tryck till dem med gaffel.

Koka upp vatten och salt i en stor kastrull. Sjud gnocchin tills de flyter upp, 2-3 minuter. Lyft upp dem med hålslev och låt dem rinna av. Smörstek gnocchin gyllenbrun för att få läcker frasig yta strax innan servering. Salta lite lätt.

Här har jag serverat rödbetsgnocchin med hemgjorda köttbullar, sparris med smält brie och lite pressgurka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *