Pajdeg:
2 dl vetemjöl
1 dl sesamfrön
1 msk linfrön
100 g smör
3 msk vatten
Fyllning:
3 lök
400 g broccoli
150-200 g strimlat rökt kött, tex lamm
smör
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 dl grädde
3 ägg
3 dl västerbottensost
1 ask körsbärstomater
Blanda ihop degen och tryck ut i en pajform, 28-30 cm i diameter. Nagga pajbottnen och förgrädda den ca 10 minuter i 200 grader.
Skala och skär löken i tunna klyftor och fräs i lite smör. Förväll broccolin några minuter i saltat vatten. Lägg i broccoli, köttstrimlor (funkar med rökt lamm eller skinka, denna gång använde jag tjälknöl) och ost. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra och häll i pajen. Garnera med körsbärstomathalvor. Grädda i 200 grader ca 30-35 min. Servera!