Vegansk Biff Wellington

Här är en mustig och smakrik vegansk variant på klassikern biff wellington! Smördeg fylld med rostade rödbetor, bönor, champinjoner och valnötter. Festligt! Servera gärna potatiskaka och en rödvinssås till.

6 port:

600 g rödbetor
2 msk hackad färsk timjan eller 2 tsk torkad
ca 250 svarta bönor eller bönmix
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
300 g champinjoner
2 msk japansk soja
2 tsk dijonsenap
2 dl hackade valnötter
1 rulle vegansk smördeg à ca 250 g
rapsolja
salt
svartpeppar

Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv rödbetorna grovt. Ansa och hacka svampen. Fräs lök, vitlök, rödbetor och svamp i lite olja ca 30 minuter. Häll av, skölj och mosa bönorna. Tillsätt soja, bönor, senap, nötter och kryddor i rödbetsfräset. Sätt ugnen på 225 grader. Rulla ut smördegen. Krama ihop fyllningen och lägg den på mitten av smördegsarket. Rulla ihop och lägg på en bakpappersklädd plåt. Pensla med lite olja och sätt in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills rullen får fin färg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *