Filodegsrullar med julröd sötpotatisfyllning

Veganska filodegsrullar med julröd sötpotatisfyllning passar fint till glöggen.

Ca 30 rullar

en förp filodeg
1 stor sötpotatis
1 rödbeta
10 soltorkade tomater
1 dl mandel
1 vitlöksklyfta
några kvistar persilja
1 citron
1 msk sirap
rapsolja
salt
1 msk sambal oelek
sesamfrön att dekorera med

Skala, tärna och koka potatisen i 20 minuter, eller tills den är mjuk. Stek råriven rödbeta i lite olja tillsammans med vitlök under tiden. Finhacka tomater, mandel och persilja. Mosa ihop hacket med sötpotatisen, sirap och ev lite olja. Smaka av med salt, citron och sambal oelek. Låt svalna.

Skär filodegen i ark, ca 10×20 cm stora. Pensla med lite olja längs kanterna. Lägg 1-2 tsk fyllning längst ner i kortsidan. Vik in långsidorna och rulla rullar. Pensla med olja och dekorera med sesamfrön. För över på en plåt med bakplåtspapper och kör i ugnen på 200 grader i 25 minuter eller tills rullarna får fin färg. Servera gärna hummus eller fetaoströra smaksätt med mynta till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *