Grillad flankstek

Står du inne i affären och kommer på att du vill grilla en god köttbit till middag men du börjar få ont om tid? Välj då gärna flankstek som går snabbt och enkelt att tillaga och alltid blir bra. Tänd grillen direkt du kommit hem och se till att du har riktigt het grill men låt kolen eller briketterna bli grå innan du lägger på köttet.

800 g flankstek
salt och peppar

Egentligen behöver köttet inte marineras, men vill du så lägg steken i lite öl och lime eller citron en stund. Grilla flanksteken hel och dra över salt och peppar under grillningen. Vänd steken ett par, tre gånger för att få jämn tillagning. Grilltid ca 3-5 minuter per sida eller tills köttets innertemperatur är 58-60 grader. Låt vila 10 minuter innan du skär köttet i tunna skivor över fibrerna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *