Kålsallad med stekt sidfläsk, äpple, rödbeta och hallon

Gillar du kål? Testa då den här goda salladen med friska hallon ihop med sältan i det rimmade fläsket och sötman i rödbeta och kål. Strimla eller hyvla rödbetan så fint du kan för bästa smakupplevelse.

4 port:
300 g rökt, rimmat sidfläsk
6 dl vitkål, strimlad
1 stor rödbeta eller 2 små
2 äpplen
2 dl hallon

Hallonvinägrett:
1 dl hallon, passerade
2 tsk socker
1 msk rödvinsvinäger
3 msk rapsolja
salt och vitpeppar

Blanda ihop ingredienserna till hallonvinägretten. Hyvla vitkål tunt med mandolin eller osthyvel. Skala och strimla rödbeta, gärna med grönsakssvarv. Kärna ur och skär äpplena i tunna skivor. Blanda vinägretten och salladsingredienserna i en stor skål och låt salladen dra en stund medan du steker fläsket. Servera fläsket tillsammans med salladen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *