Sallad med rostade heta morötter

Kryddiga rostade kikärtor är inte bara goda som snacks, de gör sig väldigt bra i sallad också. Här är en mix av färska fräscha grönsaker som fått sällskap av ugnsrostade morötter och kikärtor serverat med en len avokadocrème.

rostade morötter och kikärtor kryddade med curry, paprikakrydda, sweet chili, salt och rapsolja.
blandade salladsblad
sockerärter
polkabeta
paprika
kalamataoliver
körsbärstomater
gurka
olivolja
salt
avokado och lite limesaft att göra en kräm av

Skala och skär morötterna i stavar. Skölj kikärtorna. Lägg i en ugnsform och vänd runt i olja, curry, paprikakrydda, sweet chili och lite salt och rosta i 180 grader ca 25 min.
Hacka/skär övriga ingredienser till salladen och lägg upp på fat. Mixa avokado med lite limesaft och ev lite salt och vitlök.
Lägg på de ugnsrostade morötterna och kikärtorna, klicka ut avokadocrèmen och ringla över lite olivolja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *