Svart bönburgare

En mumsig, mättande bönburgare gjord på svarta bönor som funkar lika bra på en grillfest eller vardagsmiddag. De rostade pumpakärnorna ger burgaren en underbar textur och chilin ger en touch av hetta. Grilla och servera i hamburgerbröd med lite krispiga salladsblad och apelsincoleslaw.

4 dl svarta bönor
1 finhackad rödlök
1 finhackad vitlöksklyfta
1 dl hackade färska örter (t ex persilja, basilika)
en halv finhackad röd chili
1 dl grovhackade rostade pumpakärnor
2 msk potatismjöl
lite salt
olja till stekning/grillning

Häll av och låt bönorna rinna av, mosa bönorna med en gaffel i en bunke.
Rör ner övriga ingredienser, tillsätt potatismjölet på slutet.
Forma till 4 burgare (för 4 port).
Pensla med olja och grilla eller stek 3–4 min per sida.

Tillbehör
Hamburgerbröd eller annat valfritt grillat bröd
salladsblad
Coleslaw med apelsin (vegansk majonnäs, strimlad vitkål, både rasp och frukt av apelsin, citronsaft, salt, peppar, socker) eller morotstzatziki

Servera och njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *