Steenberg, Sydafrika

Idag har vi vistats i det vackra vindistriktet Constantia på Kap-halvön. I förmiddags besökte vi Steenberg och fick höra om gårdens intressanta historia och prova 6 mycket intressanta viner. Vi började med ett spännande rosa bubbel gjort på 100% Pinot Noir följt av The Black Swan Sauvignon Blanc och sedan ett rent, fräscht 100% Sémillon från 2016. Mycket gott och elegant med en touch av apelsinblom. Vi tyckte detta vin skulle göra sig bra till en fiskrätt med skirat smör eller gräddsås, så vi beställde även in mer av denna Sémillon till till lunchen som var magiskt god.
Vi provade ytterligare ett vitt vin, en blandning av Sémillon och Sauvignon Blanc som också var fin, men det var 100% Sémillon som imponerade på oss mest, just för att det inte är så lätt att hitta ett sådant vin och för att de lyckats så bra med produktionen trots att denna druva kan vara så svår.
Vi avrundade provningen med en Nebbiolo, fruktig, svarta vinbär, körsbär. Borde gå fint ihop med mat. Behöver luftas.
Lunchen som serverades på deras Bistro 1682 var magisk och till förrätten serverades en Chardonnay och till huvudrätten som sagt en Sémillon.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *