Sallad på fänkål, avokado och grapefrukt

En lätt och fräsch förrätt eller ett gott tillbehör.

4 port
1 fänkål
2 röda grapefrukter
2 mogna avokador
ca 2 dl kanderade valnötter
Svartpeppar

Filea grapefrukterna. Hyvla eller skär fänkålen tunt. Skiva avokado. Arrangera på några tallrikar eller på ett serveringsfat. Strö över nötterna och lite peppar. Ringla över en dressing av 1 citron (zest och saft), 1 lime (zest och saft), 3 msk sirap eller honung, 3 msk oliv- eller rapsolja och en nypa salt. Toppa med fänkålsdill.

Tips på kanderade nötter
1 msk socker
1 msk sirap eller honung
0,5 tsk salt
200 g mandlar, hasselnötter eller valnötter

Smält ihop socker, sirap och salt i en kastrull. Häll i nötterna och blanda runt. Lägg nötblandningen på plåt med bakplåtspapper. Rosta i 175 gradig ugn ca 15 minuter. Låt svalna och hacka isär nötterna från varandra ifall de fastnat ihop. Gott som topping på sallad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *