Snabbgjord och somrig ugnsomelett

Blev precis sugen på en somrig ugnsomelett

4-5 port
2-3 msk rapsolja
ca 12 körsbärstomater
1 hackad rödlök
6 ägg
2 dl grädde
2 dl vatten
2 dl riven Västerbottenost
400 g hackad spenat
100 g fetaost el chèvre
salt och nymalen svartpeppar

Olja in en ugnsform. Halvera tomaterna och lägg i formen med “skärsidan” upp tillsammans med den hackade löken. Ställ in i 200 graders ugn ca 10 minuter medan du rör ihop ägg, vatten, grädde riven ost, salt och peppar. Ta ut ugnsformen. Sprid ut spenaten, smula över fetaosten eller chèvren och häll över äggblandningen. Grädda i cirka 25 min tills omeletten får lite färg. Dekorera med t ex gröna ärtor, ärtskott, skivade rädisor, lite ruccola eller tunt skuren sparris. Servera med en enkel sallad.

Tips: Lägg i lite kokt potatis om vill att omeletten ska vara mer mättande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *