Nötfärs inlindat i fläskkött

Häromdagen kom alla våra grabbar hem på middag, och jag ville gärna bjuda på något med kött, men jag hade inte lust att åka och handla först, utan det fick bli något av det som fanns hemma. Vi hade köttfärs och några fläskkotletter. Något av det ena eller det andra kunde bli för lite, så jag gjorde något av både och.

800 g nötkött
5 fläskkotletter (eller en bit fläskytter)
1 lök
2 morötter
2 msk kalvfond
1 ägg
ev lite havregryn om färsen verkar vara för lös
Salt o peppar
Örtkryddor
Smör eller olja

Skala och hacka lök, bryn försiktigt i lite smör eller olja. Skala och riv morötterna. Låt fräsa med löken.
Skär bort benet på fläskkotletterna (eller använd urbenad kotlettrad). Skär fläskköttet i skivor, salta, peppra och krydda med örter. Lägg skivorna eller remsorna på plastfilm så det bildar en rektangel.
Blanda lök- och morotsfräset i köttfärsen, tillsätt kalvfond, ägg, salt och peppar.
Lägg färsen över det örtkryddade fläskköttet. Rulla ihop ”köttrektangeln” med hjälp av plastfilmen så det blir som en rulltårta. Svep in rullen i plastfolie och sedan i ugnsfolie. Lägg i ugnsfast form och grädda mitt i 175 grader ca 60 min eller tills innertemperaturen är 70 grader.

Låt rullen vila ca 30 min eller mer innan den skärs upp i fina skivor. Servera med ugnsrostade rotsaker, en gräddig sås gjord på skyn och en fräsch blandsallad. Njut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *