Laxbiffar

Världens godaste laxbiffar! Ja, så blev betyget på dagens middag. Laxfärsen förberedde jag igår kväll. Det är rätt fiffigt att förbereda kvällen innan eftersom det går så snabbt och lätt följande dag att steka biffarna. Smaken blir inte sämre, tvärtom och färsen är som sagt enklare att hantera.

Ca 10 biffar
800 g laxfilé utan skinn
1 ägg
1 dl havregrädde
1 dl hackad purjo, salladslök eller gräslök
1 dl hackad dill
2 tsk dijonsenap
2 kokta kalla potatisar
1 tsk citronsaft
1 msk hummerfond
1 msk smått hackad röd paprika
1 tsk sambal oelek
1 dl havregryn (ev behöver mer tillsättas ifall färsen känns för lös)
salt och peppar
rapsolja till stekning

Tärna laxen. Kör hälften av laxen tillsammans med potatisen i matberedare (eller mixa). Blanda alla ingredienser och låt vila kallt till nästa dag eller forma till biffar och stek direkt. Stek i smör eller olja ett par minuter på varje sida.

Servera till kokt potatis eller potatismos och lite grönt. Vi hade en enkel vitlökssås till som bestod av crème fraiche, en vitlöksklyfta lite salt och en halv grönsaksbuljongtärning. Värme en minut och sedan klar att servera.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *