Anka med champinjoner, friterad lök, grillade grönsaker och ris

Idag var det första dagen på vår vin- och kulturresa med Dina Vingårdar. Vi hälsades välkommen på Aucklands flygplats av lokal guide, Thomas Andersson och Janos Pataky. Vi begav oss med buss från flygplatsen till Rotorua för att checka in på Holiday Inn. På vägen hit passerade vi jordbruksdistriktet Waikato och skogen Mamaku Rangers. Det pyser även ånga ur de heta källorna här i området. Kvällens gemensamma middag inleddes med ett vitt bubbel följt av en trevlig Pinot Noir till huvudrätten som var perfekt tillagad anka med champinjoner, friterad lök, grillade grönsaker och ris. Till dessert blev det tre minirätter, pavlova, knäckigt flarn fyllt med en chokladmousse, frukt och bär plus en liten chokladkaka. Mycket trevligt sällskap vid bordet. Kvällen var en höjdare och ändå har resan bara just börjat…..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *