Lingon- och blåbärsbröd

25 g jäst
7 dl vatten
1 dl surdeg
2 tsk salt
2 msk sirap
2 msk rapsolja
2 dl lingon
2 dl blåbär
1 msk kummin
2 dl havregryn
5 dl grovt rågmjöl
ca 10 dl vetemjöl tills degen är smidig

Rör ut jästen och blanda sedan ihop allt och mjölet sist. Bearbeta 10 minuter. Låt jäsa till dubbel storlek (ca 1 timme). Baka sedan ut två bröd och lägg i en långpanna eller baka ut frallor eller baguetter i valfri storlek. Låt jäsa ca 60 min. Grädda stora bröd i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 50 minuter. Baguetter gräddas ca 20-25 min i 225 grader och frallor är klara på ca 10-12 minuter i 250 grader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *