Päron- och ädelostsallad

Päron och ädelost är två pålitliga smakkompisar! Sötma träder fram när päron får bli lite varma. Ypperligt ihop med pikant ädelost, sälta från lite lufttorkad skinka och beska från krispig sallad och valnötter. Ringla över lite sött och surt så dansar smaklökarna av lycka!

150 g blandad sallad
150 g ädelost, t ex Kvibille Gräddädel eller Gorgonzola
2-3 päron
100 g lufttorkad skinka
100 g rostade valnötter

Skölj päronen, skär i klyftor och grilla dem i en het panna. Arrangera under tiden sallad, skinka, ädelost och valnötter i en vid skål eller på ett fat. Blanda ingredienserna till dressingen. Smaka av. Toppa salladen med de grillade päronen, citrondressing och lite flytande honung!

Citrondressing
Saften av en citron
0,5 dl god olivolja
salt och peppar
lite dijonsenap

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *