Gott att grilla!

Frukt, grönt och rotsaker, det mesta blir extra gott på grillen. Dela rotsaker som rotselleri, rödbeta, pumpa, sötpotatis m m på hälften och skåra snittytan lite. Obs, sötpotatis ska grillas med skalet kvar, annars vill den gå sönder. Grilla en stund med snittytan nedåt gyllene. Vänd sedan rotsakerna med skalet ner och grilla indirekt 1-2 timmar. Pensla med smält smör mot slutet. Gott som huvudrätt eller tillsammans med kött. Önskas kortare grilltid kan man förkoka rotfrukterna en stund. Det har jag gjort med sötpotatisen och rödbetorna på denna bild.

Zucchini, lök, aubergine, kål och t ex salladshuvuden går bra att skära i bitar och lägga direkt på gallret. Små bitar och tomater är lämpliga att grilla i halster eller i foliepaket. Gott att äta som de är eller att blanda ihop en ljum sallad av.

Frukt som annars är så gott sommartid blir ännu sötare och ljuvligare i smaken ju längre tid de får på gallret. Jättegott att blanda i söt grillad frukt i sallad eller pressa grillad citron över andra färdiggrillade grönsaker och kött.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *