Laxsnurror med sparris på Malaxlimpa

I helgen har Sörmjöle Båtklubb flitigt jobbat med bryggor, väg, bom, bojar, cafélokal och allt möjligt medan jag varit hemma och fixat med lite matreportage inför sommaren. Jag passade dock på att bjuda hem några av entusiasterna på middag efter dagens dagsverke, och vi började med små laxsnurror på Malaxlimpa. Här kommer recept:

Ca 16 st:
4 gröna sparrisar
200 g skivad kallrökt lax
200 g färskost
1 msk riven pepparrot
lite gräslök
några skivor rågbröd, kavring eller pumpernickel

Bryt av nedersta delen på sparrisen och koka den mjuk i saltat vatten ett par minuter. Spola den kall och låt rinna av. Bred ut plastfolie och lägg på laxen omlott. Blanda färskost, riven pepparrot och gräslök, och bred på laxen. Lämna 2 cm i ena kanten.
Lägg sparrisen i kanten med ost och rulla in som när man gör rulltårta. Rulla in i plastfolie och låt den ligga kallt någon timme (helst 30 min i frys). Skär laxrullen i skivor och lägg på små brödskivor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *