Morots- och bönbiffar panerade i sesamfrön

Jag tänkte göra en vegetarisk middag med morotsbiffar, fetaost och sallad, men innan jag var klar hade jag stekt ett paket med bacon också och strött över biffarna. Det blev riktigt bra.

4-5 port:
2 msk teffkorn okokt eller 1 portion kokt
500 g morötter
1 lök
1 citron, saften och lite skal
1 förp blandade bönor (ca 400 g)
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 dl havregryn eller mer om det behövs
1 ägg
krydda med spiskummin, ingefära, paprika, gurkmeja
1 dl sesamfrön

Koka teffkornen (afrikanskt sädesslag).
Skala och riv morötterna. Skala och hacka löken smått. Fräs lök och hälften av morötterna.
Mosa bönorna grovt. Blanda ihop allt till en smet.
Häll ut sesamfröna på en tallrik. Forma smeten till biffar och vänd dem i sesamfröna.
Stek i olja på medelvärme tills de är gyllene. Servera med sallad och yoghurtsås.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *