Det allra möraste lammet

Här kommer en lammfavorit i repris, lamm i folie. Jag har haft detta recept i VK Media och det var väldigt uppskattat av läsarna. Det blir så gott och så mört att kniven smälter genom köttet.

3-4 kg lammstek med ben (2-3 kg utan ben). Här har jag använt en hel lammkyl (hela bakläggen med ben).
1 citron
några vitlöksklyftor
timjan (gärna färsk)
rosmarin (gärna färsk)
1 kanelstång
lagerblad
olivolja
salt
svartpeppar
ev flingsalt

Sätt ugnen på 125°C.
Skölj citronen väl. Raspa skalet utan att få med det vita. Skala och pressa vitlöksklyftorna. Hacka örterna. Grovkrossa kanelstång och lagerblad. Blanda detta med salt och svartpeppar.
Gnid in köttet med blandningen. Lägg köttet i folie på en ugnsplåt. Ringla över oljan. Svep in köttet i folie, ta två lager så det blir tätt.
Ställ in i ugnen i 6-8 timmar beroende på hur mycket kött det är. Låt vila i folien.
Skär upp köttet i skivor/dela i bitar och skeda över lite varm kryddig olja vid serveringen – se till att få med kryddningen. Strö över lite flingsalt.
Lammet kan lagas i förväg och sedan värmas i ugnsfolie ca 1 timme i 125°C.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *